Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Doktore, kad je vrijeme za zamjenu starih zubnih navlaka?

20.12.2022

Stomatološka Poliklinika Breyer

Halo, halo doktore!

Cijelu radio emisiju poslušajte OVDJE:


Ili pročitajte:

Voditeljica Radio Banovine: Današnja emisija donosi novi osmijeh. Ako niste zadovoljni funkcijom ili estetikom svojih zubi onda ostanite s nama u nastavku. Stomatološka Poliklinika Breyer specijalizirana je za implantologiju i protetiku. Imaju višegodišnje iskustvo u stomatološkoj protetici i estetskoj stomatologiji. Doktore Breyer koliko dugo ću imati ovako lijep osmijeh?

Dr. Breyer: Pa navlake u pravilu traju, znači krunice i mostovi u pravilu traju do desetak godina, da se opet nadovežem na sebe, najbitnija stvar je održavanje oralne higijene. Svakom doktoru dentalne medicine je jako ugodno kad vidi pacijenta sa svojim protetskim radom, krunicama, mostovima, implantatima, jako dobru oralnu higijenu nakon 10 godina i da mi ne moramo ništa mijenjati. Mislim da uz današnja sredstva za održavanje oralne higijene mi stvarno možemo produžiti vijek bilo kojeg protetskog nadomjestka (zubnih krunica, mostova, implantata), jednako kao što možemo produljiti vijek svojih zuba. Nakon 10 godina uobičajeno je da se zubne krunice i mostovi mijenjaju zbog promjene boje, pa pogotovo ako su bili usklađeni sa vašim zubima koji su u međuvremenu dobili oštećenja zbog godina uporabe. Garancija koju najčešće dajemo je od 5-10 godina ovisno o radu ali naravno ovisno i održavanju oralne higijene i redovitim dolascima na kontrole. Ako pacijent ne dolazi redovito na kontrole i ne posjećuje doktora dentalne medicine u kojim slučajevima mi najčešće provodimo skidanje mekih i tvrdih zubnih naslaga (zubnog plaka i kamenca), svaku drugu godinu slikamo i rendgen, onda pacijent i gubi garanciju na protetski rad.

Voditeljica Radio Banovine: Što je s pacijentima koji imaju strah od zubara i ne dolaze redovito svom doktoru dentalne medicine?

Dr. Breyer: Pacijenti koji ne dolaze redovito svom doktoru najčešće dođu kad dođe do problema ispadanja zubi u zoni osmijeha, tj. kada ispadne zub koji svi primijete. To je naravno kasno i često je nadomještanje zubi u zoni osmijeha nedovoljno da bi se riješio problem. Najčešće se mora rješavati cijela jedna čeljust što dovodi do komplikacija i stavlja pacijente u neugodan položaj zbog iznenadne situacije i veličine terapije u kojoj tek onda moraju izdvajati puno i vremena i novaca za posjet svom doktoru dentalne medicine.

Voditeljica Radio Banovine: Postoje li situacije kod nekih pacijenata da se navlake i mostovi ne mogu prakticirati (ugraditi)?

Dr. Breyer: Situacije u kojima se navlake i mostovi ne mogu ugraditi postoje. Imamo dvije mogućnosti, jedna je implantološko rješenje gdje mi ugrađujemo implantate u kost. Implantat ustvari mijenja korijen zuba. A drugo rješenje su proteze. One su zastarjelo rješenje i u pravilu danas se u veliko broju ljudi odlučuju za implantološko rješenje koje osjete kao svoje vlastite zube i jako se komforno ponašaju sa njima.

Voditeljica Radio Banovine: Dr. Breyer svojim pacijentima dajete detaljne upute o oralnoj higijeni kod mostova i krunica. Za kraj današnje emisije dotaknimo se toga.

Dr. Breyer: Oralna higijena je također u slučaju implantoloških rješenja jako bitna. Postoje detaljne upute koje dajemo pacijentu i pisane i usmene i u digitalnom obliku o načinu održavanja oralne higijene i kod mostova i kod krunica a i kod implantata. Zub ima prirodnu obranu od mikroorganizama u ustima, implantat ne, što znači da je on još osjetljiviji ali uz normalnu higijenu očekivana trajnost tih radova je iznad 10 godina.

Voditeljica Radio Banovine: Stomatološka Poliklinika Breyer specijalizirana je za implantologiju i protetiku, imaju višegodišnje iskustvo u stomatološkoj protetici i estetskoj stomatologiji. Potražite ih u Sisku u ulici Gustava Krkleca 15, nazovite na 00385 99 7000 999 ili kontaktirajte putem Facebook Messengera

Stranci koji se liječe kod nas mogu dobiti povrat od osiguranja.

Dr. Breyer: Naši pacijenti koji žive u Njemačkoj, Austriji ili Švedskoj mogu dobiti povrat od osiguranja u tim zemljama. Već dugi niz godina od kad smo ušli u EU ispunjavamo papirologije za osiguranja u Njemačkoj, Austriji ili Švedskoj.

Voditeljica Radio Banovine: Bit će to tema naše sljedeće emisije, do tada pozdravljaju Vas dr. dentalne medicine Igor Breyer i Vaši sa radio Banovine

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.