implantati-implantologija-dentalna-poliklinika-breyer

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Naše usluge

Implantati

Zubni implantati najbolje su rješenje ukoliko Vam nedostaje jedan, nekoliko ili svi zubi u čeljusti. Prilikom ugradnje zubnih implantata ne rješavate samo pitanje estetike već i zdravstveno pitanje cjelokupne usne šupljine. Naša garancija kvalitete je 17 godišnje iskustvo u implantologiji, vrhunski implantolozi te licenca svjetskog BROJ 1 branda Nobel Biocare.

Implantologija je grana suvremene stomatologije bez koje su danas nezamislive oralne rehabilitacije pacijenata. Za dugoročno uspješnu implantoprotetsku terapiju važan je dobar timski rad oralnog kirurga, protetičara i tehničara. Upravo iz tog razloga želimo za svoje pacijente samo najbolje i provjerene materijale te se  koriste isključivo Nobel biocare implantati. Nobel Biocare implantati smatraju se pionirima u implantologiji te po svojoj tradiciji s preko 60 godina, vrhunskim rezultatima i uspješnosti terapije spadaju u sam vrh implantata u svijetu.  Kao sigurnost vrhunske kvalitete na svaki svoj rad dajemo garanciju.

Zašto biste trebali razmisliti o implantatima i implantoprotetskoj terapiji:

  • Prilikom govora ili žvakanja ispada Vam proteza zbog čega sve češće izbjegavate druženja?
  • Želite lijep i širok osmijeh na fiksnim zubima i povratak samopouzdanja?
  • Nedostaje Vam zub, a ne želite brusiti susjedne zdrave zube?
  • Želite da Vam zubi izgledaju prirodno, a Vi ih osjećate i koristite kao da su Vaši?
  • Potrebno Vam je sigurno i trajno rješenje?

U 5 koraka vodimo Vas do novog osmijeha:

 

Prvi pregled

implantologija-implantate-zub-kao-pravi

Prije Vašeg prvog pregleda potrebno je napraviti ortopantomogram (snimku svih zuba gornje i donje čeljusti). Važno je napomenuti kako su ortopantomogram ili (ortopan), a dodatno i CBCT snimka (3D snimka čeljusti), nužni kako bismo dobili uvid u stanje vaše kosti.Nakon rtg dijagnostike slijedi klinički pregled u kojem ćete reći koji je Vaš glavni razlog dolaska, što Vam stvara poteškoće i nelagodu u svakodnevnom životu te će Vas doktor detaljno pregledati kako bi utvrdio jeste li pogodan kandidat za ugradnju implantata.

Priprema za implantaciju

implantologija-2-korak

Priprema za implantaciju predstavlja prvi korak koji osigurava dugotrajnost Vašem novom implantoprotetskom radu.
Sama priprema podrazumijeva zahvate i radnje koji će nam pomoći oko same implantacije:

  • ortopan i CBCT snimka čeljusti– Predkirurška radiološka dijagnostika pruža doktoru jasan prikaz kosti prije i tijekom kirurškog zahvata.
  • oralna higijena je neizostavan dio pripreme za implantaciju čišćenje zubnog kamenca i poliranje svih zuba te ispiranje usta tjedan dana prije same operacije antiseptikom koji će Vam prepisati naš doktor.
  • vađenje postojećeg zuba– ukoliko postoje zubi na mjestu gdje se ugrađuju implantati, potrebno ih je izvaditi. Ovisno o kojim  je zubima riječ, postoji li defekt kosti na tom mjestu ili upala (granulom), vađenje može biti izvedeno u istom zahvatu kada i implantacija ili 6-8 tjedana prije same implantacije. Odluka o tome donosi se na prvom pregledu.

Implantacija-postupak ugradnje implantata

implantologija-3-korak

Zahvat ugradnje implantata izvodi se pod lokalnom anestezijom (obična anestezija kao kod popravka zuba) te je cijeli postupak u potpunosti bezbolan i pacijenti ga opisuju manje stresnim od popravka zuba.
Bitno je naglasiti kako sam postupak nije isti kod svih pacijenata te se svakom slučaju pristupa individualno, a detaljan plan sastavlja se nakon temeljite dijagnostike.

Ovdje su prikazane 4 najčešće situacije koje mogu biti i kod Vas:

implantati_vađenje_zuba_dentalna_poliklinika_breyer

Slika 1: Nedostaje  mi  jedan  ili  nekoliko  zuba,  a  kost   za ugradnju je dobra Slika 2: Nedostaju mi zubi, ali nemam dovoljno kosti

Oporavak

implantologija-4-korak

Svi naši pacijenti dobivaju detaljne, pisane upute kojih se trebaju pridržavati nakon samog zahvata. Nakon što se implantati ugrade neugoda bi trebala biti minimalna. Ovisno o samom zahvatu i broju implantata, lagana oteklina je moguća iako nije česta. Kako bismo minimalizirali bilo kakvu neugodu, svaki pacijent nakon implantacije dobiva hladne obloge i tabletu protiv bolova. Pacijenti uglavnom opisuju sam zahvat kao manje stresan od vađenja zuba, a jednako su opisivali i očekivanu nelagodu nakon implantacije. Vrijeme potrebno da implantati srastu s kosti je 3-6 mjeseci. Nakon tog perioda trebalo bi se sigurno pristupiti izradi protetskog dijela (navlake). Važno je napomenuti da pacijent ne vidi implantat. On se nalazi u kosti. Na njega nakon 3 mjeseca dolazi nadogradnja na koju se na kraju cementira krunica koja predstavlja jedini dio rada koji je pacijentu vidljiv u ustima.

Izrada Vaših novih zuba na implantatima

nobel_biocare_implantati_navlake_cirkonkrunice_poliklinika_breyer_najbolji_zubar

Nakon predviđenog perioda potrebnog da implantat sraste s okolnom kosti, pristupa se protetskoj terapiji (izrada navlaka). Kako bi se Vaš novi rad završio, potrebno je nekoliko posjeta kako bismo svaku fazu rada detaljno provjerili. Ovisno o broju zuba koji se teba nadoknaditi, vrsti materijala od kojeg se izrađuju Vaši zubi ovisi i broj posjeta i dana potrebnih za uspješan završetak.

implantat_nobel_biocare_stomatološka_poliklinika_breyer

 

Nedostatak jednog zuba
Danas krunice na implantatu možemo izraditi i od visoko estetskih materijala. Kad je novi zub završen, gotovo je nemoguće vidjeti razliku između vaših prirodnih zuba i novog zuba na implantatu.

 

 

most_na_implantatima_stomatološka_poliklinika_breyer

Nedostatak višzuba

Mostovi na implantatima su najprirodniji nadomjestak za vaše prirodne zube. Istovremeno dobivate komforniji i prirodniji protetski nadomjestak koji funkcionira poput prirodnih zubi, što pridonosi Vašem većem samopouzdanju i zadovoljstvu.

 

 

Redoviti pregledi, oralna higijena, garancija

Implantati_Poliklinika_Breyer

Nakon završetka rada, pacijent treba dolaziti jednom do dva puta godišnje na redovite kontrole na kojima doktor provjerava orlanu higijenu, stanje kosti, zubnog mesa i postoji li ikakvo oštećenje na navlakama. Ovakvi su pregledi nužni kako bi se dugoročno osigurala stabilnost samog rada.Kako bismo i Vama i sebi osigurali što kvalitetniji rad, koristimo isključivo provjerene implantate Nobel Biocare i Astra koji imaju više od 20 godina kliničkih istraživanja. U tome je jako bitan i Vaš angažman, tj. Vaša oralna higijena. Neadekvatna oralna higijena može dovesti do upale oko implantata zbog čega je, u pojedinim slučajevima, potrebno izvaditi implantat te, nakon određenog vremena, ponoviti cijeli postupak. Današnji implantološki sustavi pružaju odličnu dugoročnu prognozu i sigurnost. Uspješnost od preko 99,1 % predstavlja najsigurniji i najtrajniji oblik stomatološke terapije. Uz dobru oralnu higijenu pacijenta i redovite kontrole terapeuta, ovaj oblik terapije traje doživotno.

Poliklinika Breyer jedna je od svega nekoliko licenciranih Nobel Biocare poliklinika u Hrvatskoj.

 

Rezervirajte svoj neobvezujući pregled u Stomatološkoj Poliklinici Breyer pozivom na broj 00385995155111 ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!

Dopustite da budemo Vaš savjetnik za najbolji odabir!

Često postavljenja pitanja

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.