all-on-6-implantati-dentalna-poliklinika-breyer

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Naše usluge

ALL ON 6 IMPLANTATI

All On 6 je luksuzna varijanta fiksnog mosta na implantatima. Kao specijalizirana ustanova za All-On-4, upravo je All on 6 rješenje koje radimo našim pacijentima s visokim estetskim zahtjevima. Dugogodišnje iskustvo, najbolji materijali te vrhunski implantolozi rezultirali su visokim postotkom uspješnosti naših All-On-4 i All on 6 radova.

Što je All On 6 ?

All On 6 metoda podrazumjeva veliki fiksno protetski rad (most) sidren na 6 implantata. To je funkcionalno i esteski najbolja i najluksuznija varijanta s dugoročno izvrsnom prognozom koja zadovoljava i naše pacijente s estetski visokim zahtjevima.
U pravilu, uvijek je bolje imati što više nosača za protetski rad stoga je ova metoda odlično rješenje za bezube čeljusti. No, treba imati na umu da u pojedinim situacijama, zbog male količine ili loše kvalitete kosti, postoji ograničen broj implantata koje je moguće postaviti.

Prednosti 

 • pred mobilnim protezama je ista kao i kod All-On-4 koncepta implantata, s tim da All-On-6 metoda predstavlja luksuzniju varijantu
 • fiksni zubi u samo jednoj posjeti
 • jedna posjeta
 • imedijatno opterećenje-trenutna funkcija
 • drastično poboljšanje kvalitete života
 • prirodan izgled zubi i osjećaj jedinstva
 • lako održavanje oralne higijene
 • sprječava dugoročno slabljenje čeljusti

 

 Pristup uključuje dva ili tri dolaska:

Dolazak

smile-makeover-all-on-6_orginal_zubni_implantati_najbolja_stomatološka_Poliklinika_breyer

Priprema za sam zahvat All On 6

 • Ortopan i CBCT snimku čeljusti – za planiranje zahvata potreban je ortopan snimak i CBCT snimka čeljusti. Takva snimka omogućuje precizno planiranje položaja implantata s obzirom na volumen i gustoću čeljusne kosti.
 • Vađenje postojećeg zuba – Ako je potrebno, vade se preostali loši zubi, potrebna je i modelacija čeljusnog grebena. Tim zahvatom se nivelira (izravnava/izjednačava?) čeljusna kost što je bitno za estetiku i funkcionalnost mosta na implantatima.
 • Provjera razine vitamina D – Vitamin D popularno se još zove i vitamin Sunca. Ovo je jedan od novijih protokola u našoj Poliklinici. U proteklih nekoliko godina dokazano je kako je razina vitamina D u krvi izravno povezana s oseointegracijom implantata (njegovim sraštanjem u kosti).
 • Potreba za nadogradnjom kosti – je kod All On 6 puno češća. Zahvati se uglavnom rade na bočnim djelovima čeljusti ukoliko nije ostalo dovoljno kosti za samu implantaciju. Riječ je o augmentaciji grebena u donjoj čeljusti i sinus liftu u gornjoj čeljusti. Implantacija je moguća tek nakon 6 mjeseci.

Dolazak

all_on_6_implantati_nobel_biocare_najbolja_stomatološka_poliklinika_breyer

Tijek zahvata – ugradnja 6 implantata

 • Zahvat ugradnje implantata izvodi se pod lokalnom anestezijom (obična anestezija kao kod popravka zuba) te je cijeli postupak u potpunosti bezbolan. Implantati se ugrađuju na optimalnim mjestima, radi prethodnog koraka kojim smo dobili volumen kosti sama je implantacija olakšana.
 • Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog fiksnog protetskog rada koji se može izraditi odmah nakon opertivnog zahvata. U periodu od 3 mjeseca, koliko je potrebno da se izradi konačni protetski rad, pacijenti normalno funkcioniraju te nije potrebno nošenje privremenih proteza koje narušavaju kvalitetu života u vremenu cijeljenja implantata.

Oporavak

 • Svi naši pacijenti dobivaju detaljne, pisane upute kojih se trebaju pridržavati nakon samog zahvata. Nakon ugradnje implantata neugoda bi trebala biti minimalna. Ovisno o samom zahvatu i broju implantata, lagana oteklina je moguća iako nije česta. Kako bismo minimalizirali bilo kakvu neugodu, svaki pacijent nakon implantacije dobiva hladne obloge i tabletu protiv bolova. Nakon tog perioda trebalo bi se sigurno pristupiti izradi protetskog dijela implantata (navlake).

Dolazak

implantati_proteza_most_zubi_all_on_6_poliklinika_breyer

Izrada trajnog fiksnog mosta na implantatima

 • Tri mjeseca nakon ugradnje implantata kreće se s izradom trajnog protetskog rješenja. To je razdoblje potrebno kako bi tvrda i meka tkiva čeljusti poprimila svoj stabilni oblik. Privremeni rad se skidanjem vijaka jednostavno i bezbolno demontira i uzima se otisak čeljusti za trajni most. Za izradu trajnog mosta potrebno je nekoliko radnih dana. Za vrijeme izrade trajnog mosta, pacijent i dalje nosi svoj privremeni rad tako da niti u jednom trenutku nije bez zubi. Postoji puno mogućnosti za trajne fiksne mostove, ovisno o vašim željama i mogućnostima odabiremo protetsko riješenje.

Redoviti pregledi, oralna higijena, garancija

all_on_6_nobel_biocare-implantati_najbolja_stomatološka_poliklinika_breyer
 • Budući da je most jednokomadna konstrukcija gdje ne postoje razmaci između pojedinih zubi, most se čisti kao jedinstvena cjelina. Čišćenje mosta na četiri implantata je specifično i zbog toga se razlikuje od tehnika čišćenja prirodnih zubi. Čisti se četkicom i zubnom pastom, a područja oko implantata potrebno je dodatno očistiti interdentalnom četkicom o čemu više može porazgovarati s našim dentalnim stručnjacima. Zbog dezinfekcije usne šupljine, preporuka je jednom dnevnom korištenje vodice za ispiranje usta. Također, preporuka je korištenje oralnog tuša koji čisti bazalnu stranu mosta koja se naslanja na zubno meso.
 • Na redovnoj godišnjoj kontroli, prema potrebi, most se može skinuti i napraviti profesionalno čišćenje.

Poliklinika Breyer jedna je od svega nekoliko licenciranih Nobel Biocare poliklinika u Hrvatskoj.

 

Rezervirajte svoj neobvezujući pregled u Stomatološkoj Poliklinici Breyer pozivom na broj 00385995155111 ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!

Dopustite da budemo Vaš savjetnik za najbolji odabir!

Često postavljenja pitanja

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.