breyer-usluge

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Naše usluge

ALL ON 4 ORIGINAL

All-On-4 ORIGINAL , fiksni most na Nobel Biocare implantatima  idealno je rješenje za osobe koje dulje vremena nemaju svoje zube ili imaju svega nekoliko preostalih zuba u čeljusti. Upravo All On 4 Originalni koncept ugradnje implantata je ono u čem smo najbolji. Naš uspjeh leži u primjeni strogo propisanih protokola, godišnjem obnavljanju licence kvalitete i velikom broju zadovoljnih pacijenata.

Što je ALL ON 4?

Metoda ALL ON 4 u prijevodu bi značilo sve na četiri implantata. Riječ je o metodi patentiranoj od strane Nobel Biocare tvrtke pri čemu se izrađuje fiksni zubni most za bezubu gornju ili donju čeljust, koji je sidren na 4 posebno postavljena implantata i pričvršćen vijcima. To je idealno rješenje za pacijente koji imaju potpunu protezu duži niz godina i gdje je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u bočnom stražnjem dijelu.

All-On 4 je registriran zaštitni znak Nobel Biocare kompanije čije implantate koristimo u Stomatološkoj Poliklinici Breyer.

all-on-4-original-stomatološka-poliklinika-breyer-sisak-implantati-cijena-nobel-biocare-krankenkasse

Prednosti All-On-4 :

 • fiksni privremeni zubi u samo jednoj posjeti
 • imedijatno opterećenje-trenutna funkcija
 • drastično poboljšanje kvalitete života
 • znatno niža cijena od klasične terapije implantatima i fiksnim mostovima
 • bez transplantacije kosti i dodatnih zahvata
 • rekonstrukcija svih zuba jedne čeljusti na 4 implantata
 • prirodan izgled zubi i osjećaj jedinstva
 • lako održavanje oralne higijene
 • sprječava dugoročno slabljenje čeljusti

All-On-4 ORIGINAL pristup uključuje dva dolaska:

Dolazak

oralnokirurški-zahvat-oralna-kirurgija-nobel-biocare-implantati-najbolja-stomatološka-poliklinika-breyer

Priprema za All-On-4 zahvat

 • Ortopan i CBCT snimka čeljusti – Za planiranje zahvata potreban je ortopan snimak i CBCT snimka čeljusti. Takva snimka omogućuje precizno planiranje položaja implantata s obzirom na volumen i gustoću čeljusne kosti.
 • Vađenje postojećeg zuba – Ako je potrebno, vade se preostali loši zubi, potrebna je i modelacija čeljusnog grebena. Tim zahvatom se izravnava čeljusna kost što je bitno za estetiku i funkcionalnost mosta na implantatima.
 • Provjera razine vitamina D – Ovo je jedan od novijih protokola u našoj Poliklinici. U proteklih nekoliko godina dokazano je kako je razina vitamina D u krvi izravno povezana s oseointegracijom implantata (njegovim sraštanjem u kosti).

Tijek zahvata – ugradnja 4 implantata

 • Zahvat ugradnje implantata izvodi se pod lokalnom anestezijom (obična anestezija kao kod popravka zuba) te je cijeli postupak u potpunosti bezbolan. Dva implanata ugrađuju se okomito u središnji dio čeljusti, na poziciji dvojki, odnosno, tzv. sjekutića. Stražnji implantati se ugrađuju pod kutom od 45 stupnjeva, tako da implantat izlazi iz čeljusti u području drugog pretkutnjaka. Takvim zakošenim položajem implantata u čeljusti zaobilaze se kritična područja sa smanjenim volumenom kosti.
 • Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog fiksnog protetskog rada koji se može izraditi odmah nakon opertivnog zahvata. U periodu od 3 mjeseca, koliko je potrebno da se izradi konačni protetski rad, pacijenti normalno funkcioniraju te nije potrebno nošenje privremenih proteza koje narušavaju kvalitetu života u vremenu cijeljenja implantata.

Oporavak

 • Svi naši pacijenti dobivaju detaljne, pisane upute kojih se trebaju pridržavati nakon samog zahvata. Nakon ugradnje implantata neugoda bi trebala biti minimalna. Ovisno o samom zahvatu i broju implantata, lagana oteklina je moguća iako nije česta. Kako bismo minimalizirali bilo kakvu neugodu, svaki pacijent nakon implantacije dobiva hladne obloge i tabletu protiv bolova. Nakon tog perioda trebalo bi se sigurno pristupiti izradi protetskog dijela na implantatima (navlake).

 

Dolazak

all-on-4-nobel-biocare-orginal-implantati-najbolja-stomatološka-poliklinika-breyer

Izrada trajnog fiksnog mosta na implantatima

 • Tri mjeseca nakon ugradnje implantata kreće se s izradom trajnog protetskog rješenja. To je razdoblje potrebno kako bi tvrda i meka tkiva čeljusti poprimila svoj stabilni oblik. Privremeni rad se skidanjem vijaka jednostavno i bezbolno demontira i uzima se otisak čeljusti za trajni most. Za izradu trajnog mosta potrebno je nekoliko radnih dana. Za vrijeme izrade trajnog mosta, pacijent i dalje nosi svoj privremeni rad tako da niti u jednom trenutku nije bez zubi. Postoji puno mogućnosti za trajna fiksne mostove, ovisno o vašim željama i mogućnostima odabiremo protetsko riješenje.

Redoviti pregledi ,oralna higijena, garancija

all_on_4_nobel_biocare_orginal_implantati_najbolja_poliklinika_breyer
 • Budući da je most postavljen ALL ON 4 metodom jednokomadna konstrukcija gdje ne postoje razmaci između pojedinih zubi, most se čisti kao jedinstvena cjelina. Čišćenje mosta na četiri implantata je specifično i zbog toga se razlikuje od tehnika čišćenja prirodnih zubi. Čisti se četkicom i zubnom pastom, a područja oko implantata potrebno je dodatno očistiti interdentalnom četkicom o čemu više može porazgovarati s našim dentalnim stručnjacima. Zbog dezinfekcije usne šupljine, preporuka je jednom dnevnom korištenje vodice za ispiranje usta. Također, preporuka je korištenje oralnog tuša koji čisti bazalnu stranu mosta koja se naslanja na zubno meso.
 • Na redovnoj godišnjoj kontroli, most se skida te se radi profesionalno čišćenje.
licenca-stomatološka-poliklinika-breyer-nobel-biocare

Poliklinika Breyer jedna je od svega nekoliko licenciranih Nobel Biocare poliklinika u Hrvatskoj.

 

Rezervirajte svoj neobvezujući pregled u Stomatološkoj Poliklinici Breyer pozivom na broj 00385995155111 ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!

Dopustite da budemo Vaš savjetnik za najbolji odabir!

 

Često postavljenja pitanja

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.