Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

O čemu ovisi cijena implantata?

21.05.2024

Stomatološka Poliklinika Breyer

Halo! Halo, doktore!

Poslušajte cijelu emisiju ovdje:

Ili pročitajte:

Voditeljica Radio Banovine: Pacijenti koji su izgubili jedan, više ili sve zube čeljusti i žele ih nadoknaditi na estetski i funkcionalan način, zubni implantati su jedino rješenje. U moru ponuda ordinacija, ali i vrsta implantata pacijentu je vrlo teško odlučiti. Cijena ili preporuka su vrlo često odlučujući faktor.

Doktore Breyer, implantološke terapije spadaju u skuplje dentalne investicije. Što sve utječe na cijenu implantata?

Dr. Breyer: Pa na cijenu implantata u stvari najviše utječe vrsta operacije koja se radi. Ako je riječ o manjim operacijama, onda je naravno i cijena manja.

Sam brend implantata također utječe na cijenu, ali nije presudan. Mislim da je iskustvo operatera, opremljenost ordinacije i laboratorija možda ključan faktor u određivanju cijene implantata.

Voditeljica Radio Banovine: Uz cijenu implantata se neizostavno veže i pojam kvalitete.

Pretpostavljam da su vam pacijenti rekli ne trebam ja najkvalitetniji implantat, može li neki srednji?

Dr. Breyer:  Da, tako je. Postoje premium implantati i o njima ne treba puno govoriti, a postoje i implantati koji možda ne spadaju u tu kategoriju, a jednako su dobri. Mislim da izbor ovisi o operateru i ordinaciji.

I jedan, i drugi, i treći implantat u dobrim rukama iskustvenog operatera mogu se pokazati dobrima. Naravno da premium implantati nose svoje benefite i da s njima možemo računati na dulji rok i izvući možda najteže situacije. Kod nešto jeftinijih implantata, mislim da uz trenirano osoblje, iskustvenog operatera i jako dobro opremljen dentalni laboratorij također možemo postići zadovoljavajuće rezultate.

Voditeljica Radio Banovine: Ako govorimo o istoj kategoriji implantata i jednakoj kvaliteti usluge, jednakoj opremljenosti i jednoko stručnom kadru, jedina razlika je u lokaciji. Jedna klinika je u Njemačkoj, druga u Hrvatskoj i treća u Bosni i Hercegovini. Kolika može biti razlika u cijeni ako je sve ostalo isto?

Dr. Breyer:  Između Bosni i Hercegovine i Republike Hrvatske postoje, ali nije tako dramatično velika kao između Njemačke, Švicarske i Hrvatske.

Naravno, to ovisi o platežnoj moći domicilnog stanovništva.

Voditeljica Radio Banovine: Kad je implantoprotetska terapija u pitanju koliko se isplati vašim pacijentima iz tih zemalja dolaziti u polikliniku Breyer?

Dr. Breyer:  Pa da, mi već dugi niz godina ispunjavamo sve papire potrebne za Njemačke osiguravajuće kuće i to se pokazalo vrlo uspješnim. Mislim da se pacijentima isplati.

Oni ovdje dobiju korektnu uslugu i u svakom slučaju ostvare pravo na pružanje dentalnih usluga u Republici Hrvatskoj. Mi ispunimo formulare i sve potrebne papirologiju koju onda oni gore prilože i najčešće dobiju od 20% do 40% povrata nazad.

Voditeljica Radio Banovine: Možemo zaključiti da se definitivno isplati jer veću startu je povoljnije.

Dr. Breyer:  Pa ja bih rekao da da, za veće, implantoprotetske radove sigurno. Za manje možda i ne s obzira na put koji se prevaljuje.

Voditeljica Radio Banovine: Doktore Breyer, hvala vam lijepa.

Dr. Breyer:  Hvala vama.

Voditeljica Radio Banovine: Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica javite se u stomatološku polikliniku Breyer koja je specijalizirana za implantologiju i protetiku. Posjetite stomatološku polikliniku Breyer, koja je specijalizirana za implantologiju i protetiku, u ulici Gustava Krkleca 15, Sisak, Brzaj, nazovite na 00385 99 7000 999 ili kontaktirajte putem Facebook Messengera

Do sljedeće emisije pozdravljaju vas dr. Igor Breyer i ekipa Radio Banovine.

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.