zubar-premium-implantat-cijena-dentalna-poliklinika-breyer-stomatolog-implantati-cijena-hrvatska-zagreb

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Što je PREMIUM IMPLANTAT i koja mu je CIJENA?

15.07.2020

Stomatološka Poliklinika Breyer

Čuli ste da je premium implantat najbolji? Ali, niste baš sigurni što je upravo to, najbolje, po čemu se izdvaja iz mnogih drugih modela implantata? Zašto je cijena premium implantata viša od ostalih? Zbog čega je premium najbolje rješenje i što to znači za Vaše zdravlje i Vas kao pacijenta?
Na svjetskom tržištu postoji više od 1700 prozvođača implantata dok se u ordinacijama u Hrvatskoj ugrađuje pedesetak brandova. Među tim brandovima samo su tri u samom vrhu čak pola stoljeća: Nobel Biocare, Straumann i Astra Tech.
Mnogi implantati na tržištu nazivaju se premium! No, koje su istinske odlike premium implantata?

1.VRSTA MATERIJALA (sastav) od kojeg je izrađen implantat

Implantati mogu biti izrađeni od titana, keramike ili čelika. Vrsta materijala od kojeg je izrađen implantat mjeri se  stupnjem njegove biokompatibilnosti – svojstva da u živom organizmu ne izaziva reakciju na strano tijelo, ne resorbira se, nije toksičan ni kancerogen.

Premium impantati  se uvijek izrađuju od čistog titana ili keramike pa zbog toga imaju visok stupanj biokompatibilnosti i iznimno su sigurni za ljudski organizam. Međutim, samo njegov sastav ne znači da je implantat premium! Industrijski proces dobivanja čistog titana, bez primjesa ostalih metala, prilično je složen, što određuje nešto višu cijenu tih implantata.

Jeftiniji (low cost) implantati izrađeni su pretežito od legure titana i ostalih metala (vanadij, aluminij, molibden, željezo…). Ovi implantati manje su biokompatibilni, srastanje s kosti je kompromitirano, a rizik nastanka alergijskih reakcija je povećan. Također je upitna i njihova dugovječnost.

2. FDA CERTIFIKAT

Američki certifikat FDA (Food and Drug Administration) vrlo je teško dobiti i to tek nakon puno godina predkliničkih i kliničkih testiranja. Brandovi kao što su Nobel Biocare, Astra Tech i Straumann posjeduju FDA certifikat i predstavlju pionire u raznim vrstama iznimno uspješnih implantoloških rješenja koja su donijela revoluciju u svijet implantoprotetike. Zbog svoje inovativnosti to su ujedno i dva najkopiranija branda.

Najjeftiniju varijantu implantata najčešće prave proizvođači bez ikakvih kliničkih istraživanja i kod njih ne postoji garancija kvalitete.

3. LAKA DOBAVLJIVOST svih komponenti u svakom trenutku

Kod implantoloških tvrtki koje su više od 50 godina na tržištu postoji izuzetno bitna stavka, a to je sigurnost za pacijente da će sljedećih nekoliko desetaka godina, u bilo kojoj zemlji i kod bilo kojeg zubara, lako doći do svih potrebnih komponenti za implantat koji im je ugrađen. Takvu sigurnost za pacijenta nema niti jedan low-cost implantat (implantat niže cijene i kvalitete).

4. KOLIČINA DODATNIH KOMPONENTI po implantatu

Premium implantati obično imaju mnogo nadogradnji (abutment) koje stomatologu pružaju velik broj mogućnosti da iz kompleksne situacije, u konačnici,  proizađe estetski i funkcionalno fenomenalan protetski rad. Nobel Biocare je poznat po najvećem broju nadogradnji koji nudi taj sustav. Količina dodatnih komponenti također utječe na cijenu implantata.

Kod jeftinijih brandova sam implantat čak i može biti od kvalitetnog materijala ali oskudan broj komponenti po implantatu stomatologu iznimno otežava, ili gotovo onemogućuje, uspješno rješavanje složenijih situacija.

Ako doista želite sigurnost i dugotrajnu kvalitetu, a pogotovo ako ste kandidat za kompleksnija implantoprotetska rješenja, prije nego se odlučite za terapiju, saznajte:
  • koliko je osoblje koje Vam ugrađuje implantate zaista stručno,
  • je li implantat koji Vam se nudi od čistog titana,
  • ima li taj brand FDA certifikat,
  • koliko godina je na tržištu i na kojim tržištima,
  • te koliko vrsta nadogradnji po implantatu nudi taj brand i
  • naposljetku, obavezno zahtijevajte svoju implantološku knjižicu tj. putovnicu.
Zapamtite: jeftin i povoljan implantat ne znači sigurnost i dugotrajnost. Želite li uistinu takvu prognozu  za svoje zdravlje?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 00385 99 7000 999, preko WhatsApp-a  ili putem Facebook Messengera, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!

Photo & Video

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.