Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Kako je Poliklinika Breyer izrasla u najjaču dentalnu ustanovu županije?

03.03.2023

Stomatološka Poliklinika Breyer

Halo, halo doktore!

Cijelu radio emisiju poslušajte OVDJE:

Ili pročitajte:

Voditeljica Radio Banovine: Lijepi pozdrav na početku još jedne emisije Halo doktore u kojoj ćemo pobliže upoznati Stomatološku polikliniku Breyer iz Siska. I danas je moj sugovornik doktor Igor Breyer koji će nam nešto više reći o povijesti i razvoju Poliklinike kao i o situaciji u Poliklinici danas.

Dr. Breyer: Moj djed se prije više od 90 godina počeo baviti medicinom i imao je ginekološku ordinaciju u Zagrebu, ako se ne varam u Petrinjskoj ulici. Poslije Drugog svjetskog rata dolazi u Sisak i osniva ginekološki odjel u Sisačkoj bolnici. Njegova bista tamo i dan danas stoji.

Moj otac je bio stomatolog i meni je bilo potpuno prirodno ići njegovim stopama. Prvi je u Sisačko-moslavačkoj županiji 90-tih otvorio privatnu zubnu ordinaciju.

Kad sam se uključio u posao otišao sam na specijalizaciju i počeo sam razvijati posao u sasvim drugom smjeru. Nakon završetka specijalizacije počeo sam suradnju s ostalim specijalistima i mislim da je tu ključ priče, u smislu da smo svi usko specijalizirani i bavimo se točno određenim stvarima. Tako i u dentalnoj medicini imate specijaliste i subspecijaliste. Ono što je ključ kod nas je spajanje i sinergija specijalista oko jednog pacijenta da bi im na jednom mjestu pružili kompletnu terapiju uključujući nekoliko doktora i nekoliko tehničara. Na taj način dolazimo do vrhunskih rezultata. To je sigurno jedan od razloga zbog kojeg Poliklinika Breyer ima tako velik broj pacijenata.

Poliklinika Breyer je imala i težih perioda, govorim o COVID-u i potresu. Usprkos tome uspjeli smo narasti za duplo od potresa. Danas nas je 37, imamo 9 dentalnih timova i najjači dentalni laboratorij u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kao što sam napomenuo u prijašnjim emisijama mislim da su materijali u našoj struci i 3D tehnologija dali najveći doprinos razvoju same struke u posljednjih nekoliko godina. Pratimo trendove u korak s najvećim europskim zemljama.

Mislim da je uvođenje novih tehnologija u posao jedan od razloga zašto 80% naših doktora i tehničara putuju iz Zagreba tu na posao i dolaze u Sisak iako su ga mogli naći u Zagrebu. Uvijek se trudim, što se tiče noviteta, biti u vrhu i svi oni su to primijetili.

To što imamo vrhunsku stomatologiju i što je sve na jednom mjestu je razlog da imamo preko 20 000 pacijenata u županiji koja ima 150 000 stanovnika.

Voditeljica Radio Banovine: Recite nam nešto o ovim timovima koje ste spominjali.

Dr. Breyer: Svaki tim je zadužen za točno određenu vrstu terapije. Svaki tjedan imamo sastanke i konzultacije oko pacijenata i njihovih terapija i unaprijed planiramo što ćemo raditi, kako ćemo raditi, tko će raditi. U pravilu 6 mjeseci unaprijed pacijent zna što ga čeka tijekom terapije a mi mu nagovijestimo dinamiku dolazaka i jasno mu komuniciramo koji dio zahvata i terapije će se raditi kod kojeg dolaska. Mislim da je to ključ uspjeha Poliklinike.

Voditeljica Radio Banovine: Dakle najmoderniji instrumenti, aparati i strojevi, a gdje se doktori educiraju?

Dr. Breyer: Naši doktori se u pravilu educiraju po cijeloj Europi ali i po cijelom Svijetu. Imamo tri specijalista. Mogu se pohvaliti s tim da su bili ne samo u Europi nego i u Americi na specijalizacijama, subspecijalizacijama, kongresima i kursevima. Redovito posjećujemo sve europske značajnije kongrese da bi vidjeli u kojem smjeru struka ide i da bi bili u toku s novitetima.

Voditeljica Radio Banovine: Rekli ste da imate više od 20 000 pacijenata. Riječ je o zaista o impresivnoj brojci. Zašto je pacijenata toliko? Jesu li zadovoljni spomenutom uslugom, što je sve na jednom mjestu, jesu li zadovoljni i osobljem i uslugom ili su zadovoljni kontaktom između osoblja i pacijenta?

Dr. Breyer: Mislim da je uspjeh zbroj nekoliko faktora, čak svi ovi što ste nabrojali. Usluga i terapija doktora ali i kontakt osoblja, primjena novih tehnologija i ono što je važno napomenuti, zahtjevi pacijenata prema kozmetici i estetici u dentalnoj medicini su sve veći i mi ih u toj mjeri i ispunjavamo. Kad se zbroji i to da se sve može obaviti na jednom mjestu i da se pacijenti osjećaju ugodno mislim da je to odgovor na pitanje zašto imamo tako puno pacijenata.

Voditeljica Radio Banovine: Danas smo pobliže upoznali Stomatološku polikliniku Breyer. Potražite ih u Sisku u Ulica Gustava Krkleca 15, Sisak, Brzaj, nazovite na 00385 99 7000 999 ili kontaktirajte putem Facebook Messengera. U sljedećoj emisije govorit ćemo o uslugama koje Stomatološka poliklinika Breyer nudi a do tada vas pozdravljaju doktor Igor Breyer i ekipa Radio Banovine.

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.