Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Što podrazumijeva doživotna garancija na implantate?

22.05.2024

Stomatološka Poliklinika Breyer

Halo! Halo, doktore!

Poslušajte cijelu emisiju ovdje:

Ili pročitajte:

Voditeljica Radio Banovine: Do sada smo puno pričali o cijenama, vrstama, postupku i prednostima implantološke terapije. Danas će nam doktor Breyer razjasniti što zapravo znači garancija na zubne implantate. Otkriti ćemo kako pacijenti mogu pogrešno interpretirati ovaj pojam misleći da su zaštićeni od svih potencijalnih komplikacija, te kako točno ta garancija funkcionira.

Doktore Breyer, dobar dan!

Dr. Breyer:  Dobar dan!

Voditeljica Radio Banovine:  Za početak mogli bismo razjasniti što termin garancija zapravo podrazumijeva u kontekstu zubnih implantata. Možete li objasniti koje komponente zubnog implantata su obuhvaćene garancijom, a koje nisu?

Dr. Breyer:   Garancije se obično isključuju na titanski dio implantata, tj. ono što se ugrađuje u kost.

I kad vam se spominju duže garancije, obično se govori o pucanju samog implantata u kost, jer to je vrlo rijetko. Za to vam garantira i sam proizvođač. Rekao bih da je očekivana trajnost implantata, ovisi o radu, od 10 do 20 godina.

Najbitnija stvar koju je potrebno istaknuti je redovit dolazak u stomatologu svaki godinu dana ili dva puta godišnje i dobra oralna higijena. Mislim da se to često zanemaruje, a ako imamo adekvatnu oralnu higijenu, znači ako redovito peremo zube i ako dolazimo svom doktoru dentalne medicine, mislim da stvarno možemo biti sigurni da će naš rad imati jako dobru dugoročnu prognozu.

Voditeljica Radio Banovine:  Jesu li pacijenti često u zabludi kada je riječ o garanciji i što obično krivo shvaćaju?

Dr. Breyer:   Mislim da treba jako dobro razjasniti pacijentima što ta garancija uključuje i koji su uvjeti garancije.

Ako se pacijent stvarno pridržava onog što mi u samom početku kažemo i dobro objasnimo, pacijenti dobiju i pisanu formu o tom kako održavati svoje zube, a već od prije znaju da se dolazi jedan ili dva puta svom doktoru dentalne medicine, mislim da kad se to dobro objasni, sve to što sam već naveo, mislim da stvarno možemo stajati za svojih radova i da pacijenti mogu očekivati dobru dugoročnu prognozu i dugovječnost svojih protetskih radova.

Voditeljica Radio Banovine:  Kada govorimo o ugradnji zubnih implantata, daju li klinike posebne garancije na sam postupak ugradnje osim na sam implantat? Kako to funkcionira?

Dr. Breyer:   Pa opet, ne znam kako je kod drugih, ali mislim da je ovdje riječ o garanciji na pucanje implantata, a ne na gubitak kosti. Moramo znati da sam vijek implantata ne ovisi samo oralnoj higijeni i izvedbi, nego često i u općem stanju organizma.

Naime, u tih 10 ili 20 godina može se to promijeniti i može doći do nekakve sistemske bolesti poput dijabetesa ili sl. Što isto ima utjecaje na dugoročnu prognozu implantata.

Voditeljica Radio Banovine: Posjetimo, mogu li svi koji žele dobiti implantate?

Dr. Breyer:   Pa nažalost ne.

Ponekad pacijenti zakasne, to je mali broj ljudi, ali kod nekih pacijenta koji imaju dugo bezubost ili velike upale, nismo u mogućnosti ugraditi implantate, ni uz tehnike dodavanja kosti. Zato mislim da odlazak na vrijeme svom doktoru je jedno od rješenja.

Voditeljica Radio Banovine:  Za kraj, koji su vaši savjeti za pacijente koji razmatraju ugradnju zubnih implantata, kako mogu osigurati da dobiju najbolju moguću skrb i maksimiziraju trajnost svojih implantata?

Dr. Breyer:   Dobra oralna higijena i redoviti odlasci svom doktoru dentalne medicine.

Tako da na vrijeme možemo uočiti probleme i ordinirati terapiju koja je potrebna.

Voditeljica Radio Banovine:  Doktore Breyer, hvala vam lijepa.

Dr. Breyer:   Hvala vama.

Voditeljica Radio Banovine:  Zaključak je jednostavan. Bilo bi dobro imati dvije garancije, jednu od proizvođača implantata, a drugu od klinike u kojoj ju ugrađuje implantat. Jedna od njih je stomatološka poliklinika Breyer, specijalizirana za implantologiju i protetiku, ulici Gustava Krkleca 15, Sisak, Brzaj, nazovite na 00385 99 7000 999 ili kontaktirajte putem Facebook Messengera

Do sljedeće emisije pozdravljaju vas, doktor dentalne medicine Igor Breyer, i vaši s Radio Banovine.

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.