Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Sve stomatološke usluge na jednom mjestu!

13.03.2023

Stomatološka Poliklinika Breyer

Halo, halo doktore!

Cijelu radio emisiju poslušajte OVDJE:

Ili pročitajte:

Voditeljica Radio Banovine: Lijepi vam pozdrav na početku emisije Halo doktore u kojima ćemo vam predstaviti usluge Stomatološke poliklinike Breyer iz Siska. Razgovaramo s doktorom Igorom Breyerom. Doktore, za koje usluge je Stomatološka poliklinika specijalizirana?

Dr. Breyer: Možemo se pohvaliti da našim pacijentima nudimo sveobuhvatnu terapiju na jednom mjestu. Znači, oni mogu bilo koji zahvat dentalne medicine obaviti u Poliklinici Breyer. Vrlo rijetko postoji nešto što mi ne možemo napraviti.

S našim specijalistima pokrivamo sve grane dentalne medicine, ali ono što najčešće radimo su potpune oralne rehabilitacije. Što to točno znači? To znači da pacijent nema uopće zube ili ima ponešto zuba a želi potpuno nov i lijep osmijeh. U tom slučaju uključujemo gotovo sve specijalnosti dentalne medicine i zubne tehnike.

Voditeljica Radio Banovine: Dakle sve je na jednom mjestu. Što to točno podrazumijeva?

Dr. Breyer: To znači da kad pacijent uđe u polikliniku, nakon temeljite dijagnostike i kliničkog pregleda dobije plan terapije u čiju realizaciju je uključeno nekoliko doktora i nekoliko tehničara. Pacijentu predočimo plan terapije i u naredno vrijeme dolazi u Polikliniku prema jasno definiranim terminima i zahvatima ( točno zna koji zahvati ga očekuju i tko će ih izvoditi), ima dinamiku dolazaka i sve u Poliklinici mu obavlja nekoliko doktora. Mislim da je ključ u tom da za svaki tjedan isplaniramo terapije našim pacijentima na taj način da vrijeme koje provedu kod nas bude što efikasnije i ugodnije.

Voditeljica Radio Banovine: Nekoliko puta ste spomenuli “sve na jednom mjestu”. Što je to sve i koje usluge nudite?

Dr. Breyer: Nudimo usluge dijagnostike (ortopan, CBCT snimak, klinički pregled) , oralne kirurgije, implantologije, parodontologije, ortodoncije, protetike, sanacije… odnosno sve grane dentalne medicine. Mislim da je u ordinaciji od koje pacijent očekuje da se sve odradi na nivou i u određenom roku nužno imati sve vrste usluga koje sam nabrojao. To znači da moramo biti pokriveni za 360 stupnjeva da bi izveli jednu kompleksniju terapiju do kraja.

Voditeljica Radio Banovine: Što ako pacijent dođe u Polikliniku isključivo zbog prevencije ? Što mu tu možete ponuditi?

Dr. Breyer: Prije bilo kakvog zahvata mi pacijentu odradimo čišćenje tvrdih i mekih zubnih naslaga i profilaksu općenito te dobije detaljne i temeljite upute o oralnoj higijeni. Inače, jedna od najbitnijih stvari kod uspješnosti terapije je pridržavanje uputa oralne higijene. To podrazumijeva provođenje oralne higijene kod kuće ali i odlazak svom doktoru dentalne medicine najmanje 2x godišnje. Napomenuo bih da je kod parodontoloških pacijenta posjet zubaru još češći a oržavanje oralne higijene mora biti još detaljnije a oni samim tim i nešto uporniji.

Voditeljica Radio Banovine: Spominjali ste estetiku kod ugradnje implantata i proteza. Na tom polju, koje usluge nudite?

Dr. Breyer: Estetika najviše interesira naše pacijente i ona je uključena u sve grane dentalne medicine. Ono što pacijenti danas traže je visoka estetika, mediji su tu odigrali značajnu ulogu i mi se trudimo kod svake terapije da nam visoki estetski zahvati budu vodilja u terapiji i mislim da smo u tom jako uspješni.

Voditeljica Radio Banovine: A kad govorimo o protetici?

Dr. Breyer: Tu je do izražaja došla visoka tehnologija s kojom raspolažemo, 3D tehnologija pomoći koje unaprijed možemo pacijentu dočarati kako će izgledati nakon terapije i gdje možemo zajedno odlučivati o boji, obliku i veličini zuba, naravno da pri tom ne ulazimo u kompromis sa strukom.

Voditeljica Radio Banovine: Puno je to već sad spomenutih usluga ali to nije sve.

Dr. Breyer: Da, mislim da najvažnije spomenuti našim budućim pacijentima da je za jednu uspješnu terapiju, pa pogotovo kod potpunih oralnih rehabilitacija, jako bitna interdisciplinarna suradnja. Danas je jedan doktor usko specijaliziran za jedan segment a pomoću novih tehnologija spajamo doktore iz nekoliko grana dentalne medicine kako bi zajedničkim radom došli do odličnih rezultata.

Prošlo je vrijeme kad su jedan doktor dentalne medicine i njegov tehničar bili zaduženi za sve, kao u vrijeme moga oca. Danas su najmanje 2 ili 3 doktora i najmanje 2 ili 3 tehničara uključeni u jednu terapiju. Dakle to je skup ljudi koji s 3D tehnologijom i software-ima mogu iznijeti uspješno implantoprotetsku oralnu rehabilitaciju do kraja koja je u estetskom smislu sjajna.

Voditeljica Radio Banovine: Ima li naznaka da će u skorijoj budućnosti biti revolucionarnih pomaka?

Dr. Breyer: Pomaci postoje i teško ih je i pratiti. Mislim da je upravo to jedan od razloga uske specijalizacije svih kolega. Jako je teško pratiti pomake i napredak stomatologije u cijeloj struci i to je razlog zašto jedan timski rad i suradnja nekoliko stručnjaka mogu iznijeti tako dobre i sjajne rezultate. Rijetko kad, uz velik napor, jedan zubar može izvesti takav rad.

Meni je drago da se mogu pohvaliti da uspješno pratimo sve moderne trendove te rješavamo i najkompliciranije slučajeve koju su osim po pravilima struke izvrsno riješeni i estetski po zahtjevima naših pacijenata.

Voditeljica Radio Banovine: Doktore Breyer hvala vam na razgovoru. Nadam se da smo vam još više približili koje sve usluge nudi Stomatološka poliklinika Breyer. Potražite ih u Sisku u Ulica Gustava Krkleca 15, Sisak, Brzaj, nazovite na 00385 99 7000 999 ili kontaktirajte putem Facebook Messengera. Do slijedeće emisije pozdravljaju vas doktor Breyer i ekipa Radio Banovine.

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.