zubi-mozak-zdravlje-estetska-stomatologija-dentalna-klinika-breyer-cijena-implantata

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

3 bitna elementa koja određuju CIJENU IMPLANTATA

23.06.2020

Stomatološka Poliklinika Breyer

Ne želite krunice već implantat koji će u potpunosti zamijeniti zub koji nedostaje. Želite sigurno i trajno rješenje isključivo zbog zdravlja, no sve Vam izgleda slično i ne možete prepoznati razliku. Ponuda je široka, a samim tim i cijene!

Što sve utječe na formiranje cijene implantata s krunicom?

Cijena potpuno novog zuba formira se na temelju tri vrlo bitna elementa: tehničkog, estetskog  i  sigurnosnog, odnosno garancijskog.

TEHNIČKI ELEMENTI

1.Vrsta implantata

Na tržištu je više od 1700 vrsta implantata, među kojima su tri koja postoje najduže: Nobel Biocare, Straumann i Astra Tech.

Zašto je bitno izabrati poznati i provjereni brand implantata? Iza brandova poput Nobel Biocarea i Straumanna stoji preko 30 godina kliničkog i laboratorijskog ispitavanja, a rad s njima je dokazano siguran i predvidiv. Oba sustava posjeduju američki certifikat FDA-e (Food and Drug Administration), koji je vrlo teško dobiti jer mu prethode dugogodišnja predklinička i klinička testiranja. Implantati koji su desetljećima na tržištu provjereno su kvalitetni i u svakom trenutku, bez obzira na trenutačne globalne trendove ili zdravstvenu i gospodarsku krizu, lako je doći do svih dijelova. U nekim situacijma dovoljno je otići u najbližu licenciranu kliniku koja koristi tu vrstu implantata, gdje će Vam stručno osoblje odmah moći pružiti pomoć.

Cijena može biti dobar orijentir za kategoriju kvalitete kojoj implantat pripada.

2. Vrsta nadogradnje na implantatu (dio koji spaja implantat i zubnu krunicu)

Bitno je da vrsta nadogradnje bude od istog branda kojeg je i implantat.

Zašto je nadogradnja bitna gotovo kao i sam implantat? Nobel Biocare ima daleko najveći broj nadogradnji (477) koje omogućuju stomatologu i zubnom tehničaru da pozicioniraju zubnu krunicu u savršen položaj, tj. da skroje osmijeh upravo po Vašoj mjeri. Kod većih implantoloških radova, osim na estetiku, to utječe i na funkcionalnost Vaših novih zuba.

ESTETSKI ELEMENTI,  jer je poželjno da Vaši novi zubi izgledaju prirodno i lijepo.

1 Materijal nadogradnje na implantatu

Cirkonska je skuplja, a titanska jeftinija nadogradnja. A koja Vam je potrebna, ovisi o vrsti krunice na implantatu i mjestu pozicioniranja. Pravilo je da se cirkonska nadogradnja uvijek stavlja ispod bezmetalnih krunica u vidljivom dijelu osmijeha, radi postizanja visoke estetike. Naš cilj je uvijek ostvariti što prirodniji izgled Vaših novih zuba.

2. Privremene krunice

Ako se radi o krunicama u fronti ili Vam nedostaje veći broj zuba, u razdoblju sraštanja implantata s kosti (tri mjeseca), dok čekate svoje trajne zube, ključno je da imate privremene zube s kojima ćete se osjećati ugodno. Svakako se raspitajte ulazi li trošak privremenih zuba u cijenu terapije.

3. Vrsta zubne krunice na implantatu

Nekoliko je vrsta zubnih krunica, a njihova cijena ovisi o vrsti materijala od kojeg su napravljene. Dijelimo ih u dvije osnovne kategorije; bezmetalne su skuplje, a metalkeramičke jeftinije. Ako želite vrhunsku estetiku i izgled prirodnog zuba, onda su bezmetalne krunice Vaš izbor.

SIGURNOSNI ELEMENTI nisu ništa manje važni jer upravo oni određuju garanciju kvalitete i dugotrajnost Vašeg rada.

1.Licencirana poliklinika za ugradnju upravo te vrste implantata koja Vam se ugrađuje.

Svakako provjerite ima li klinika licencu za vrstu implantata koja Vam se ugrađuje.

Zašto je bitno raditi implantaciju u licenciranoj poliklinici? Protokoli implantacije nisu jednaki za sve vrste implantata. Licenca ujedno predstavlja i visoku uspješnost implantoprotetskih terapija određene poliklinike.

2. Garantna implantološka knjižica

Nakon implantacije trebate dobiti svoju osobnu implantološku knjižicu u kojoj se navodi: serijski broj, vrsta implantata za svaki ugrađeni implantat pojedinačno, Vaši osobni podaci.

Zašto je bitno imati implantološku knjižicu? U slučaju da terapiju odlučite nastaviti u drugoj zemlji, kod drugog zubara, da ste spriječeni putovati (COVID-19) i tome sl., na temelju podataka iz implantološke knjižice (osobito ako je riječ o poznatom i provjerenom brandu) moći ćete nastaviti terapiju ili dobiti potrebnu pomoć bilo gdje ako zatrebate. U svakom slučaju, implantološka knjižica je garancija prema kojoj možete provjeriti koji implantat je ugrađen.

3. Garantna protetska knjižica (krunice na implantatu)

Ovu vrstu pisane garancije trebala bi Vam dati poliklinika u kojoj radite svoje nove zube, naročito u slučaju kompleksnijih vrsta zahvata kao što su All-on-4 ili All-on-6. U ovoj knjižici stoje detaljne upute o održavanju novih zuba, zatim praćenje kontrolnih pregleda, te naposljetku i garancija za krunice na implantatima.

Prilikom odabira, slobodni ste zahtijevati najbolje i najsigurnije za sebe, ne samo zbog estetskih razloga, nego prvenstveno radi svog zdravlja.

Kontaktirajte nas pozivom na broj 00385995155111, preko WhatsAppa  ili putem Facebook Messengera, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.