Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

7 OBAVEZNIH PITANJA koja morate postaviti kad se raspitujete o cijeni Allon4®-a

22.12.2020

Stomatološka Poliklinika Breyer

Prve procjene obavljamo na osnovi očiglednog ili lako mjerljivog. U većini slučajeva možemo procijeniti je li nam nešto lijepo ako gledamo, ukusno ako kušamo, skupo ili prihvatljivo ako je u pitanju cijena.  Kada je u pitanju kvaliteta, dugotrajnost i sigurnost našeg zdravlja, tada nam nikako ne bi trebali biti dovoljni samo elementi lijepog i prihvatljivog.
Ovo je 7 obaveznih pitanja na koje morate saznati odgovor ako želite siguran, dugotrajan i kvalitetan Allon4®:

1. KOJU VRSTU IMPLANTATA I NADOGRADNJI koristi klinika?

Kad je riječ o Allon4®-u, ovo je jedno od najvažnijih pitanja koja ne smijete zaobići! Smatramo da su implantati, nadogradnje i protokoli tvrtke Nobel Biocare i Straumann najpouzdaniji na tržištu za tu vrstu terapije. O vrsti implantata i protetskim komponentama ovisit će uspješnost terapije i dugotrajnost Vašeg Allon4®-a.

2. Posjeduje li klinika PREPORUKU JEDNE OD FIRMI “PREMIUM IMPLANTATA”?

Na godišnjoj razini, implantološke firme dodjeljuju priznanje u obliku preporuke određenim klinikama kao poželjnog implantološkog centra za ugradnju određenih implantata. To znači da klinika slijedi protokole koje je propisao taj implantološki sustav.

3. OD KOJEG MATERIJALA JE FREZANA PREČKA ispod trajnog mosta?

Postoji nekoliko vrsta materijala koji se koriste za konsktrukciju trajnog mosta. Naravno, o vrsti materijala ovisi cijena, čvrstoća, a time i dugotrajnost Vašeg novog rada. To je nešto što, na žalost, Vi kao pacijent teško možete provjeriti jer kod gotovog rada nije vidljivo. Najbolje i najdugotrajnije rješenje, koje je uz to i izdržljivo, a ne izaziva alergijske reakcije, definitivno je CAD-CAM frezana prečka od titana.

4. Hoću li dobiti IMPLANTO-PROTETSKU KNJIŽICU ZA UGRAĐENE IMPLANTATE?

Implanto-protetska knjižica naziva se još i implantološka putovnica. U njoj se nalaze svi podaci u vezi s vrstom ugrađenih implantata. U slučaju bilo kakvih komplikacija, to je najvažniji dokument kojeg morate imati kod sebe.

5. Hoću li dobiti KNJIŽICU ZA KONTROLNE PREGLEDE FIKSNOG MOSTA?

Knjižica kontrolonih pregleda za fiksni most nije isto što i implanto-protetska knjižica. To je originalni tiskani dokument kojeg Vam izdaje klinika u kojoj ste ugradili Allon4®. Ne izdaju je sve klinike, no Vama ona predstavlja sigurnost i garanciju kvalitete.

6. Radi li klinika NADOGRADNJU KOSTI (augmentaciju)?

Allon4® je zamišljen kao koncept bez nadogradnje kosti. Međutim, prema našem dugogodišnjem iskustvu, postoje pacijenti koji ipak trebaju dobiti neki oblik nadogradnje kosti. U najvećoj mjeri razlog za to su velike upale na zubima koje se nalaze na strateškim pozicijama u kosti ali i ostali problemi kao što su: gruba vađenja zuba zbog čega se događaju puknuća stijenke čeljusti, dugogodišnje nošenje proteze itd. Najčešći oblik nadogradnje kosti kod Allon4®-a je podizanje dna sinusa, tzv. sinus lift. Ponekad je pak potrebno podebljati širinu kosti.

Detaljan plan terapije i procjenu potrebe za nadogradnjom kosti moguće je donijeti tek nakon iscrpne analize 3D snimke Vaše čeljusti (CBCT snimka).U svakom slučaju, kad birate kliniku u kojoj ćete ugraditi svoj Allon4®, svakako prednost dajte klinikama kojima je augmentacija kosti rutina. Jer, ako i u vašem slučaju augmentacija bude potrebna, taj korak neće biti preskočen, a prognoze za uspješnost Allon4®-a su veće.

7. ŠTO SVE ULAZI U CIJENU Allon4®-a?

Nemojte zaboraviti postaviti i pitanje cijene svih elemenata obuhvaćenih uslugom Allon4®-a. Pisana ponuda s planom terapije za Allon4® obično sadrži: CBCT, vitamin D, vađenja preostalih zuba ako je potrebno, lijekovi nakon oralno-kirurškog zahvata, augmentacija ili sinus lift ako je potrebno, implantati s nadogradnjom, privremeni most ili proteza, trajni fiksni most i udlaga. U nekim slučajevima pacijentima je osiguran i smještaj tijekom terapije.

Ako ste i dalje u nedoumici, a želite stručan savjet, slobodno nam se obratite pozivom na broj 00385995155111 ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha! Dopustite da budemo Vaš savjetnik za najbolji odabir!

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.