implantati-implantate-stomatologija-zub-kao-pravi-dentalna-poliklinika-breyer

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Implantologija, dosezi moderne stomatologije

08.05.2018

Stomatološka Poliklinika Breyer

U Poliklinici Breyer njegujemo multidisciplinarni pristup, što naši pacijenti prepoznaju. Bez obzira radi li se o zdravstvenim ili estetskim razlozima, sigurno je da su nam zubi, bilo oni prirodni ili umjetni, svima potrebni dok god živimo. Upravo time se bavi implantologija.
Dobra vijest za sve one koji trebaju neki zahvat na zubima jest da suvremena dentalna medicina nudi rješenja za sve vrste problema koje pacijenti mogu imati. Implantologija je rješenje.
Zbog razvoja struke te popratnih tehnologija i materijala gotovo da ne postoje ograničenja u realizaciji pacijentovih želja i potreba. Prijelomnica u struci dogodila se prije tridesetak godina s počecima dentalne implantologije. Korištenjem implantata u dentalnoj medicini te visokim stupnjem uspješnosti i trajnosti tog vida terapije, otvorene  su mnoge nove mogućnosti u liječenju nedostatka zuba. Implantologija je danas okosnica i temelj skoro svake ozbiljnije dentalne terapije. Mobilne proteze praktički odumiru ili postaju socijalno rješenje, zdravi zubi se više ne moraju brusiti radi izrade mostova, nekad nerješive situacije danas se elegantno saniraju upotrebom implantata i kombiniranjem s drugim dentalnim zahvatima. Dentalna implantologija se isprofilirala kao zasebna dentalna disciplina koja objedinjuje parodontologiju, kirurgiju, protetiku, estetsku dentalnu medicinu i dentalni laboratorij. Doktori dentalne medicine koji su pravovremeno prepoznali važnost implantata te se vlastitom inicijativom educirali, intenzivno prateći razvoj znanosti i tehnologije, danas su leaderi u struci i svojim pacijentima nude najbolju uslugu.
Najčešće ograničenje za ugradnju zubnih implantata je nedostatak raspoložive kosti, međutim, pronađena su učinkovita rješenja i za tu vrstu problema. Postoji nekoliko vrlo uspješnih metoda i postupaka kojima se može djelomično nadoknaditi izgubljena kost. Predimplantološkom regenerativnom kirurgijom bave se specijalisti oralne kirurgije i parodontologije s dugotrajnim kliničkim radom u implantologiji i dodatnom edukacijom.
Dentalna protetika i protetski radovi na implantatima doživjele su procvat primjenom novih tehnologija i materijala. Preciznost i brzina izrade su povećani, funkcija i estetika protetskih radova dovedena do savršenstva, a biokompatibilnost materijala igra sve veću ulogu. Paralelno s time, ali opravdano, rastu i očekivanja pacijenata što pred doktore dentalne medicine postavlja nove izazove.
Estetska dentalna medicina postala je neodvojiv dio svake terapije te se od svih dentalnih zahvata očekuje da budu izvanredni i u estetskom smislu. Ovdje problem ponekad predstavlja subjektivna procjena što je lijepo, a što ne, ali izbalansiranim kombiniranjem objektivnih parametara struke i subjektivnog doživljaja svakog pacijenta moguće je postići vrhunske rezultate i u području dentalne estetike.
Rezervirajte svoj neobvezujući pregled u Stomatološkoj Poliklinici Breyer pozivom na broj 00385 99 7000 999 ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!
Igor Breyer, DMD, Spec.Ort.

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.