smile-makeover-estetska-stomatologija-implantati-navlake-zubi-stomatolog-zubar-poliklinika-breyer

Rezervirajte termin

Prvi termin je
Besplatan

Hollywood smile makeover

08.05.2018

Stomatološka Poliklinika Breyer

Gubitak zubi u Hrvatskoj se javlja puno ranije nego u drugim zemljama EU. Procjenjuje se da gotovo 95% stanovnika ima patološke promjene na zubima.Riječ je o karijesu i lošem stanju potpornog tkiva (parodontitis, parodontoza). Ako se ništa ne poduzme, ova stanja vode do gubitka zuba. Smile makeover ih rješava!
Da li ste i sami dio ove statistike? Jeste li se zapitali koje su dugoročne posljedice gubitka zuba? Spriječite ih smile makeover -om.
U idealnom slučaju, zubi su u neprekinutom nizu i međusobno se bočno dodiruju. Taj kontakt omogućava prijenos žvačnih sila na susjedne zube i dalje na čeljust, što pojedini zub štiti od preopterećenja. Nakon gubitka zuba, preostali zubi se pokušavaju vratiti u ravnotežu, ali u nastojanju da ponovo dođu u kontakt i sami stradaju. Međusobno se razmiču i postaju preopterećeni žvačnim silama. Opterećenje oštećuje korijen zuba, pa zubi više ne mogu zadržati okomiti položaj, a sve to može uzrokovati i pulpitis (upalu živca). Kosi položaj zuba snižava visinu zagriza, dolazi do poremećaja žvakanja, govora i mijenja se vanjski izgled lica.
Postupke kojima se uspostavlja ova narušena ravnoteža, u stomatologiji nazivamo potpuna oralna rehabilitacija. Kako bi se postigli najkvalitetniji rezultati u Stomatološkoj poliklinici Breyer doktori dentalne medicine usko surađuju s kolegama specijalistima (ortodont, parodontolog, oralni kirurg i protetičar).
Pacijenti koji su izgubili sve zube, nekad su se morali zadovoljiti s potpunim protezama koje su glomazne i često nestabilne. Danas ih sve češće zamjenjuju mostovi ili proteze na implantatima (All-On-4 i All-on-6). U Poliklinici Breyer koristimo isključivo Nobel Biocare implantate, najbolje implantate na tržištu. Takvi radovi su dobro učvršćeni i znatno manji, te ugodni za nošenje i pružaju osjećaj sigurnosti.
Ako pacijent ima djelomično očuvane vlastite zube postoji više načina rehabilitacije, ovisno o broju preostalih zuba i njihovom stanju.
Zdrave zube uvijek se nastoji poštedjeti većih zahvata i brušenja. Oni se ortodontskom terapijom vraćaju u ispravan položaj, a preostale praznine između zuba se popunjavaju krunicama i mostovima na implantatima.
Ako su preostali zubi jače oštećeni, tada im se lijep izgled i funkcija vraćaju pomoću pojedinačnih krunica ili se koriste kao nosači za mostove. Najbolji izbor za vrhunske rezultate su bezmetalne keramičke krunice.
Veliki napredak na ovom području donijela je upotreba CAD/CAM tehnologije, koja se temelji na računalnim 3D programima. Vrijeme izrade nadomjestka je skraćeno i preciznost dovedena do savršenstva.
Kada se sama terapija završi, posao nije gotov. Zubi i čeljusti su vrlo dinamičan sustav i s vremenom nastaju prirodne promjene koje nadomjestak ne može pratiti.
Zbog toga su vrlo važne i redovne kontrole kako bi se na vrijeme spriječilo novo narušavanje funkcije i pacijentu dugoročno osigurala svakodnevica bez boli i neugode te zadovoljstvo vlastitim odrazom u ogledalu.
Rezervirajte svoj neobvezujući pregled u Stomatološkoj Poliklinici Breyer pozivom na broj 00385 99 7000 999 ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha krojenog baš po Vašoj mjeri!
Tamara Opalić, DMD, Stomatološka Poliklinika Breyer

Najnovije iz našeg bloga

Pitajte doktora

Imate dodatnih ptanja o ovoj usluzi ?
Postavite direktan upit Dr.Breyeru, rado će Vam odgovoriti.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.