DENTALNA IMPLANTOLOGIJA

Dentalni, zubni implantati spadaju u terapiju dentalnom implantologijom koja je među najsuvremenijim i tehnološki najnaprednijim granama dentalne medicine. Tijekom više od trideset godina kliničke prakse brojne su studije potvrdile pouzdanost i dugovječnost terapije zubnim implantatima. Implantologija je danas znanstveno utemeljena, eksperimentalno i klinički potvrđena i tehnološki usavršena dentalna disciplina. Radi se o najkompleksnijem obliku terapije koja zahtijeva posebnu educiranost stručnjaka (specijalist implantologije, specijalist parodontologije) i adekvatnu tehnološku opremljenost poliklinike i laboratorija.
Razvojem implantologije došlo je i do popularizacije zubnih implantata putem medija, tako da se velika većina pacijenata u pravilu interesira za ovaj oblik terapije.
U poliklinici Breyer upotrebljavaju se vrhunski zubni implantati švicarske tvrtke Nobel Biocare, koja kao začetnik implantološkog sisteme slovi za najbolju tvrtku u svijetu proizvodnje dentalnih implantata.

Naši pacijenti iz inozemstva uz Heil-und Kostenplan mogu uštediti i do -70%. Kako? Saznaj OVDJE!

contactDOGOVORITE TERMIN

Vaše ime

Vaš email

Telefon

Vaša poruka

ŠTO SU IMPLANTATI?

Implantati su posebno izrađeni titanski vijci koji se kirurškim postupkom usađuju u preparirano ležište u kosti gornje ili donje čeljusti.

Zadatak implantata je da zamijeni korijen prirodnog zuba koji nedostaje. Titan je biokompatibilan materijal koji tijelo prihvaća kao da je vlastiti. Ta osobina implantatu omogućuje da potpuno sraste s kosti i ponaša se kao njezin sastavni dio. Implantati rješavaju nedostatak jednog ili više zubi, pri čemu implantat služi kao nosač za protetske nadomjestke.

Protetska nadogradnja je dio implantata koji zamjenjuje izbrušeni prirodni zub i služi kao nosač za keramičku krunicu ili most. Implantati mogu biti načinjeni od titana ili keramike, ovisno o razini estetike koja se nastoji postići.

Krunica ili most je trajni protetski nadomjestak koji zamjenjuje krunu zuba i jedino je što se na kraju terapije vidi u ustima. Izrađuje se od keramike i postavlja na protetsku nadogradnju čime završava implantoprotetska terapija.

most na implantatima - most na šest implantata

Stomatološka poliklinika Breyer je certificirana zdravstvena ustanova za   postavljanje implantata vrhunskog svjetskog implantološkog branda Nobel Biocare

breyer