ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija je interdisciplinarna grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja dentalne medicine, a podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja maksimalno zadovoljava estetske zahtjeve pacijenta. Estetska stomatologija je dovedena do savršenstva i estetski i funkcionalno te uključuje zahvate kao što su: hollywood smile makeover, keramičke ljuskice (veneers), bezmetalna keramika, izbjeljivanje zuba i estetski zubni ispuni. Bitno je naglasiti da se od svih zahvata očekuje da postignu savršenost u estetskom smislu. Danas je na raspolaganju čitav niz stomatoloških postupaka kojima se, osim na prevenciju, dijagnozu i sanaciju oralnih struktura, stavlja naglasak na estetiku osmijeha. Ti postupci tradicionalno se ubrajaju u zahvate estetske stomatologije. Koristeći vještinu i tehnološki napredak estetska stomatologija, osigurat će ljepši, mladenački osmijeh i više samopouzdanja. U osnovi, estetska stomatologija su zdravi i prekrasni bijeli zubi.

contactDOGOVORITE TERMIN

Vaše ime

Vaš email

Telefon

Vaša poruka

HOLLYWOOD SMILE MAKEOVER

Hollywood smile makeover usluga primjenom različitih metoda i materijala omogućuje potpunu preobrazbu osmijeha.

Mnogi pacijenti odlučuju se za Hollywood smile makeover jer su nezadovoljni izgledom svojih zuba. Obično se radi o prednjih 6 ili 8 zuba u gornjoj čeljusti koji najviše utječu na estetiku osmijeha. Ponekad se radi o zubima koji su zdravi ili s minimalnim karijesima, ali zbog svog oblika, boje, položaja ili kombinacije tih čimbenika ne ispunjavaju visoke estetske kriterije koje danas postavlja sve više pacijenata. Nakon detaljnog pregleda, analize fotografija i studijskih modela, tim specijalista iz područja ortodoncije, parodontologije, oralne kirurgije i dentalne protetike postavlja dijagnozu i donosi plan terapije Hollywood smile makeovera koji se prezentira pacijentu. U dogovoru s pacijentom, ovisno o njegovim željama i mogućnostima, definira se konačni plan terapije i pristupa kozmetičkom zahvatu na prednjim zubima.

Lijep osmijeh rezultat je zajedničkih karakteristika:

  • ravni zubi
  • pravilan zagriz
  • veličina i oblik zuba u skladu s građom lica
  • bijeli zubi, bez mrlja, pukotina ili tragova trošenja
  • bez dijastema (razmaka) među zubima
  • pri smijanju se ne vidi previše zubnog mesa
  • linija koja spaja donje rubove svih gornjih zuba blago prati zakrivljenost donje usne.

Hollywood smile makeover podrazumijeva i odnos zubi i zubnog mesa, koji se često zanemaruje a gotovo je presudan za vrhunski rezultat. Taj odnos “crvenog i bijelog” redovito se pacijentima prezentira na prvom pregledu.
Ako pacijent želi da njegov osmijeh ima navedene karakteristike, kandidat je za estetsku rekonstrukciju, odnosno Hollywood smile makeover (galerija prije/poslije).

lijepi zubi - lijep osmijeh