DIJAGNOSTIKA

kraniogram - ortodontska dijagnostika

contactDOGOVORITE TERMIN

Vaše ime

Vaš email

Telefon

Vaša poruka

INTRAORALNA KAMERA

Intraoralnom kamerom fokusira se i snima područje u ustima. Takvim snimanjem prikazuju se svi detalji na zubima i okolnim strukturama kao što su karijes i estetski bijeli ispuni. Na taj način pacijentima je moguće lakše vizualno predočiti promjene nastale u ustima i objasniti estetske radove i zahvate koje im je potrebno napraviti.

DIGITALNA RADIOVIZIOGRAFIJA – RVG

RVG je nezamijenjiv uređaj prilikom endodontskih terapija. Jedna od najvećih prednosti RVG-a je smanjenje zračenja, u usporedbi s klasičnim rendgenskim snimanjem, i do 80 %. Umjesto rendgenskog filma rabi se intraoralni senzor, a slika se prikaže na monitoru računala. Uređaj je opremljen i programom za analizu i obradu snimaka. Snimci ostaju arhivirani na računalu u kartoteci pojedinog pacijenta.

DIGITALNI ORTOPAN

Digitalni ortopan je suvremena varijanta klasičnog ortopana za snimanje cijele čeljusti. Snimka ima visoku preciznost svih prikazanih struktura što omogućuje uočavanje više detalja i bolju dijagnostičku primjenu u odnosu na klasične snimke. Jasno se uočavaju patološki procesi oko svih korijena zuba, stanje kosti u slučajevima parodontoze, karijesa na zubima te olakšava planiranje ugradnje zubnih implantata, parodontološke i ortodontske terapije. Dijagnostički je najvažnija snimka za pravovremeno otkrivanje bolesti zuba i okolnih struktura. Svakom pacijentu se obavezno prije terapije uradi ortopanska snimka koja se trajno arhivira u bazu podataka na računalu, odakle je u svakom trenutku dostupna bilo da se želi pohraniti na CD, prenositi putem USB memorije ili memorijskih kartica, ili slati e-mailom.